Giv plads til andre under Excel kurser

20 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Giv plads til andre under Excel kurser

Ved deltagelse til Excel kurser hos 4D.dk kan man forståeligt godt få en fornemmelse af, at der er så meget tjek på tingene, undervisningen foregår i perfekt regi, materialet er godt, og man føler, man vitterligt lærer noget.

Så man vil så gerne være den, der høster den meste viden til sig, og nogle gange bliver det på bekostning af de andre deltagere, fordi man hele tiden gerne vil høre sig selv tale, stille spørgsmål af alverdens karakter, have opfølgende råd, have underviserne til at komme og se ens noter, om man har forstået det korrekt og så videre.

Ja, du kan nok godt se, hvor vi vil hen med det her: man forsøger at tage al tiden fra de andre kursister, fordi man vil udnytte opholdet under dette kursus til fulde.

Enten kender du selv selv typen og har set et par stykker før, eller også sidder du med en nagende følelse af, at det måske er dig, der er den type.

Måske har du selv betalt for kurset hos 4D.dk med dine sidste håndører, hvor du skal bruge den akkumulerede viden senere hen i dit selvstændige liv, som del i noget følgende undervisning, eller simpelthen fordi chefen har sendt dig på kurset, og du har en snigende mistanke om, at dette skete, fordi du ikke er så god til Excel længere eller har sat dig ind i den nyeste version.

Her er det vigtigt at huske på, at alle andre kursusdeltagere, få som mange, har betalt for dette kursus og for at sidde med i nuværende øjeblik og præcist den samme mængde penge, så de har lige så megen ret til at få udbytte af opholdet, som du har.

Derfor er det på sin plads lige at give lidt mere plads til de andre, før man begynder at kæfte op og næsten tage undervisningen som gidsel.

Tjek dine noter en ekstra gang eller spørg en af de andre deltagere i for eksempel pausen, før du driver rovdrift på selve undervisningstiden, hvor de andre kursister måske sukker opgivende ad dig.

Flere Nyheder