Forskellige typer af ventilation

30 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Er du ikke så godt til at huske og lufte ud, og vil du gerne blive bedre? Hvis dit svar er ja, så frygt ej. Der findes nemlig flere forskellige måder, hvorpå du kan få et behageligt indeklima. Vi har samlet en liste over tre forskellige typer af ventilation, så du nemt kan få et overblik over, hvilken type der passer bedst til dig. Hvis dette lyder som noget for dig, så læs med her. 

Naturlig udluftning

Ved naturlig udluftning forstås, at du lufter ud ved blot at åbne døre og vinduer. Hermed får du den friske luft ind fra naturen. Dette kan være en fin form for ventilation, men det afhænger dog af vejret. Der skal være vind for, at du kan få luft ind i hjemmet. Det anbefales at du lufter ud tre gange dagligt. 

Blæser

Hvis der ikke er vind, men du trænger til at få luftet ud, så kan du bruge en blæser. De fleste blæsere har forskellige blæsestyrker, så du selv kan styre, hvor meget den skal blæse. Blæsere er essentieller i specielt de varme måneder, hvor der ingen vind er, men du har brug for at blive kølet ned. Det smarte ved en blæser er, at du kan flytte dem rundt omkring i huset, alt efter hvor du ønsker at få kold luft. 

Filter

Hvis du gerne vil have kold luft, men samtidig også have ren luft i dit hjem, så kan det være en god ide at investere i et ventilationsfilter. Der findes mange forskellige typer af ventilationsfiltre. Ventilationsfiltre fungere oftest således, at de filtrere luften udefra fra støv og andre partikler, så du kan få helt ren luft ind i dit hjem. Prøv at undersøg, hvilke forskellige typer filtre, der findes. Du finder helt sikkert et filter, der passer perfekt til dine behov. 

More articles