Fordele og ulemper ved at følge i forældrenes fodspor med erhverv

10 marts 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Tidligere tider bød, at man fulgte i specielt ens fars fodspor, hvis man var mand og især, hvis man var den ældste i søskendeflokken.

Der var ikke meget at diskuttere, og man blev ofte sendt i lære for at kunne overtage familieforetagende eller i hvert fald få den samme eller bedre profession, som ens forældre havde haft det.

Man gjorde det jo for, at man ikke skulle ende i armod, for man havde ikke samme sociale sikkerhedsnet i Danmark og resten af verden, som man ser det i dag, og specielt den sociale mobilitet eksisterende ikke, men det var i hvert fald lettere at falde langt ned og aldrig at komme op igen, end hvis man skulle starte på bunden og søge opad i hierarkiet – det kunne tage lang tid at få den anerkendelse.

Derfor tog man det aldrig for givet, at man havde de muligheder i livet, og skulle man udvise den mindste tvivl ved det valg, der var foretaget for en, næsten før man blev født, så var man bare utaknemmelig.

Dog kunne man så også risikere at ende med at stå i ens forælders skygge og være refereret dertil næsten hele ens liv, og man følte aldrig, at man fik realiseret sig selv.

Den samme følelse kan stadig skylle indover en nu om dage med, at man måske står i skyggen af ens forælder, hvis man vælger den samme rute i livet, og andre folk omkring en og på arbejdspladsen vil altid måle en i forhold til det, der kom før.

Omvendt er det jo en god måde at komme ind på et erhverv, og det er ofte den første kontakt, man får med arbejdsmarkedet; måske falder det derfor en naturligt at gå den vej.

Desuden følger der jo unægteligt nogle fordele med, hvis ens forældre kan åbne nogle døre for en, som ellers ville være svære at komme gennem.

 

Tjek også disse sider:

https://b2bnyt.dk/
https://erhvervsbloggen.dk/
https://b2bblog.dk/
https://erhvervstips.dk/
https://biztips.dk/
https://ErhvervsManden.dk/
https://AltOmErhvervslivet.dk/
https://erhvervsnews.dk/
https://ErhvervsAgent.dk/
https://DanskErhvervsLiv.dk/
https://bizbiz.dk/
https://ErhvervsBloggeren.dk/

Flere Nyheder