Find en god luft luft varmepumpe til din bolig

09 februar 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er du træt af at betale i dyre domme for opvarmning ved gamle, ineffektive el radiatorer? Så kan du med fordel skifte til en smart luft luft varmepumpe og spare penge samtidig med, at du gør noget godt for klimaet.

Hvordan fungerer en luft luft varmepumpe?

For at forstå hvordan en luft luft varmepumpe fungerer er et vigtigt at kende dens bestanddele. De fire vigtigste komponenter i en luft luft varmepumpe er fordamperen som optager varmen fra udeluften, kompressoren som hæver trykket og dermed temperaturen, kondensatoren som afgiver varmen og ventilen som styrer trykket i kølekredsen.

Fordamperen optager energi fra udeluften i det tilsatte køle middel, som ved kontakt med luften kommer op og koge idet det har et meget lavt kogepunkt. Da kølemidlet herved udvider sig ved fordampning presses det igennem kompressoren som hæver trykket og dermed temperaturen i kølemidlet yderligere.

Kølemidlet fortsætter ind i kondensatoren, som sidder på indersiden af huset, og afgiver sin overskydende varme, hvorpå det løber tilbage til fordamperen og processen begynder forfra på ny.

En af de smarte ting ved en luft luft varmepumpe er at denne proces ved hjælp af en såkaldt 4 vejs ventil kan vendes således at varmepumpen også kan fungere som et kølende air condition anlæg.

Yderligere fordele ved en luft luft varmepumpe

Foruden denne feature kan du med en luft luft varmepumpe få mulighed for at styre opvarmningen af din bolig på en smart og besparende facon. I stedet for at have varmen til at stå tændt hele dagen kan du via en smart app sætte din luft luft varmepumpe til at opvarme din bolig i god tid inden du kører hjem fra arbejde.

Så vil du komme hjem til en opvarmet bolig. Og samtidig renser din luft luft varmepumpe luften gennem et filter således at dit indeklima bliver sundere og mere behageligt.

Du kan købe luft luft varmepumper i Oksbøl hos Ventilation & Klima – læs mere på ventilationogklima.dk.

Flere Nyheder