Få hjælp til at forstå regnskabsudtryk med stor inkasso ordbog

27 august 2021 Emilie Jacobsen

editorial

Der kan være mange udtryk i forbindelse med regninger, inddrivelser og inkasso, der kan være svære for almindelige mennesker at forstå. Når du får en henvendelse fra et inkassofirma, er du typisk allerede presset i forhold til din økonomi. Så bliver du kun mere presset af, at de skriver i et sprog, som du ikke forstår. Der handler det dog om, at du holder hovedet koldt og ikke går i panik. Du kan bruge en inkasso ordbog til at “oversætte” brevet, så du dermed kan forstå, hvad der kræves af dig. 

Et af de steder, hvor du kan finde en inkasso ordbog, er hos firmaet Debtia. De arbejder med at inddrive penge for andre. Du kan dog bruge ordbogen, lige meget om du har fået et brev fra dem, fordi du skylder penge, eller fordi du har hyret dem til at inddrive nogle penge for dig.

Hvorfor skal regninger og inddrivelser være så svære at forstå? 

Måske har du undret dig over, hvorfor regninger og inddrivelser skal være så svære at forstå. Man skulle tro, at de bare kunne skrive det, så almindelige mennesker kunne forstå det. Men der er mange regler vedrørende det at sende regninger og inddrivelser. Hvis de ikke bliver skrevet på den rigtige måde, kan det være, at de ikke tæller.

Når en sag bliver sendt til inkasso, skal den behandles efter de gældende regler. Du bliver for eksempel rykket for pengene flere gange for at være sikker på, at du ikke bare har glemt at betale dem. 

Derudover er der bare mange fagudtryk i inkassoverdenen. Det er ikke nogen, det er muligt at oversætte til et almindeligt sprog. Ved at læse om, hvad de forskellige udtryk dækker over, kan du dog bedre komme til at forstå, hvad der forventes af dig. Er du stadig i tvivl, efter du har læst om udtrykkene, er det dog altid en god ide, at du kontakter det firma, der har sendt dig regningen. 

Flere Nyheder