Få hjælp på et misbrugscenter

01 March 2020 Lotte Hindsberg
Få hjælp på et misbrugscenter

I dag er det muligt at få hjælp af det offentlige hvis man har et misbrug. Det kan være et alkohol eller stofmisbrug, men det kan og være et hvilke som helst anden form for misbrug. F.eks. ludomani. Det er muligt at få gratis hjælp. For at få hjælp skal du henvende dig enten til din læge, til et misbrugscenter eller til din kommunale sagsbehandler. Det eneste krav er at du pågiver dit cpr. nr. så kommunen lovmæssigt kan betale for behandlingen.

Du vil i samarbejde med misbrugscenteret får klarlagt dit misbrug og de bagvedliggende årsager til misbruget. Tidligere blev der ikke fokuserede på hvad årsagerne til misbruget var. Man blev afgiftet, fik en håndfuld antabus og så sendt hjem og overladt til sig selv. 

Tiden på et misbrugscenter

I den tid du er tilknyttet et misbrugscenter, det kunne f.eks. være https://behandlingscenter-stien.dk. Du kan både være indlagt eller tilknyttet i døgnbehandling. Du vil modtage individuel og gruppeterapi og evt. medicin indtil din krop fysisk er afvænnet og ikke længere har samme behov. Samtidig med at der arbejdes med din krop og de bagvedliggende årsager til misbruget, vil der også blive fokuseret på tiden efter misbrugscenteret. Hvad skal der ske når du kommer hjem og ikke længere har et misbrug. De timer du har brugt på dit misbrug og dit gamle netværk, som højst sandsynlig har samme misbrug skal udfyldes med noget andet ellers er der stor sandsynlighed for, at du vender tilbage. Derfor bruges der meget tid på at finde et nyt netværk og andre interesser, som kan hjælpe dig med at holde dig fra dit tidligere misbrug. 

Mange misbrugscentre tilbyder, at det er muligt at komme til aktiviteter i centeret et par gange om ugen efter endt behandling. Det er også muligt at få hjælp til jobansøgning eller anden form for praktisk hjælp.

More articles