Et misbrugscenter hjælper med afvænning og misbrugsbehandling

26 September 2019 Astrid Pedersen
image

editorial

I Danmark er antallet af patienter, som kommer ud i et misbrug af receptpligtig medicin, desværre støt stigende. Dette problem er i mediernes og i sundhedsmyndighedernes søgelys, efter at det er kommet frem, at rigtig mange dødsfald som følge af selvmord – især i USA – kan føres direkte tilbage til misbrug og afhængighed af smertestillende medikamenter. Især de såkaldte opioider er i fokus for disse undersøgelser – og det med god grund.

Opioiderne har igennem de senere år vundet stærkt indpas som alternativer til de stærke opiater (for eksempel morfin), når det handler om smertelindrende medicin, som udskrives i forbindelse med eksempelvis operationer eller smertefulde traumer. Problemet med opioiderne – som blandt andet tæller præparater så som Tramadol, Oxycontin og Fentanyl – er, at de, foruden at virke smertestillende, også medfører en behagelig, euforiserende rus.

Dette bevirker, at mange mennesker begynder at bruge stoffet rekreativt, hvilket er meget farligt. Når først man er blevet afhængig af denne form for receptpligtig medicin, skal der nemlig professionel hjælp for at slippe misbruget igen.

Hvor får jeg den rette hjælp til afvænning fra medicin?

Er du blandt dem, som befinder dig midt i en nedad gående spiral af misbrug go afhængighed af receptpligtig medicin, kan du få hjælp til afrusning og afvænning på et misbrugscenter. Et misbrugscenter er en facilitet, som tilbyder behandling til eksempelvis alkoholikere, ludomaner, pillenarkomaner og andre misbrugere, hvis misbrug har nået et punkt, hvor man ikke længere selv kan forestå udtrapning eller afvænning på forsvarlig vis.

Når du lader dig indskrive på et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien vil du således få tilbudt behandling i form af afrusning og afgiftning, efterfulgt af en behandlingsforløb på cirka fem uger, under hvilke du er indlogeret på centeret.

Du kan kontakte Behandlingscenter Stien og få mere information på https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles