Er du mest til rulleskøjter eller skøjter på is?

21 juni 2022 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Man kan både dyrke det med kunstskøjter/skøjter på is og rulleskøjter på professionelt plan og mere hobbyplan, om man vil være med i en holdkonkurrence, rulle alene eller bare komme til og fra arbejde samt handle ind med rulleskøjter – eller bare dyrke lidt motion på den måde.

Hvis man ser på de andre nordiske lande, så er isskøjter meget mere udbredt, fordi man har haft brug for den slags til at forcere tilfrosne søer, floder med videre, og det har været et godt middel til art jage med, hvorfor det har udviklet sig på en måde, hvor børn vokser op med den slags nu om dage af både tradition og nødvendighed.

Sådan er det ikke i Danmark på samme måde, og det siger blandt andet noget om, hvorfor vores nordiske broderfolk er bedre til at styre sig på is, end vi generelt er.

skøjter

Der er rulleskøjter, og så er der skøjter til brug på is

Derfor ser man også flere herhjemme stå på rulleskøjter, hvor modsat de andre nordlige lande har vi ikke områder med is hele året rundt, så vi er afhængige af en kold vinter eller at rejse andre steder hen, hvor der er is.

Man kan stå på rulleskøjter hele året rundt, hvor man næsten helst vil have nogle områder, hvor der ikke er is på vejene, for det er svært at stå fast med hjul på, så man må eventuelt finde et sted, hvor der er opvarmet overflade eller på anden måde varmt, så underlaget ikke fryser til.

Men man skal ikke lade sig begrænse af den grund, for hvis man er mere til at stå på skøjter på is, så kan man også finde steder, hvor man kan gøre det en hel del, men det kræver bare en lidt større indsats, end hvis det var med rulleskøjter,

Flere Nyheder