En test giver meget mere end bare et resultat

29 juli 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man besøger sådan et sted som sovneksperterne.dk, så vil man bemærke, at man her får meget mere end bare et resultat af nogle forskellige enheder, som der i dette tilfælde kunne være nogle elevationssenge.

For hvis de bare opridsede, hvem der vandt i deres test i en rangering og gav dem nogle stjerner eller lignende, så ville man hurtigt sidde tilbage og ønske noget mere forklaring over selve testen.

Det er jo fint nok med det resultat, hvis man bare lige skal bruge en hurtig opsummering eller har glemt, hvad udfaldet blev af testen, som man blandt andet kan bruge som et reklamefremstød fra producentens side.

Men specielt når man falder over testen første gang, så vil man gerne have lidt mere at vide.

Testen giver dig ofte også analyse, mening og dom

For de gode test viser dig blandt andet også, hvorfor man skal vælge den ene seng (i dette tilfælde) fremfor den anden, og hvorfor man bør holde sig fra den anden.

Der gives også en forklaring på rangeringen, og har man måske slået ned på nogle specifikke punkter, som man bliver nødt til at uddybe, hvordan den ene seng udmærkede sig fremfor den anden, medmindre man mere laver en generel eller overordnet test (og selv her er der oftest brug for en supplerende forklaring).

Den slags skal man så afveje med, hvor meget man vælger at vise frem og forklare, og man kan så ellers henvise til den fulde rapport, hvis man ønsker at få alle detaljer med.

Man risikerer nemlig også, at hvis man skriver for meget i testresultatet, så står folk af, fordi deres tålmodighed ikke holder til at læse så meget, specielt ikke hvis det er fyldt med tekniske termer.

Det kan man gemme til de mere nørdede typer, der vil læse mere i en fyldestgørende rapport, som man kan henvise til om testen.

Flere Nyheder