En overgang fra VVS til andet erhverv

04 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi vil lige slå fast med det samme, hvis overskriften kan være tvetydig til dette indlæg, at vi ikke skal tale om, at man går fra at være VVS’er og så videre til at beskæftige sig med et andet erhverv.

Eksempelvis at gå fra at arbejde hos http://alad-vvs.dk/ som VVS-mand og så skifte til et tømmerfirma for, netop, at være tømmer.

Men vi skal mere tale om den overgang, der kan være mellem at lave VVS-arbejde, og så når man begynder at overskride en usynlig grænse for, hvornår man bevæger sig over i et andet fagområde.

Din fagforening kan måske forklare dig en masse om, hvad du må og ikke må på arbejdet, men det handler ofte om arbejdet inde for beskæftigelsens rammer; og så findes der lovmæssige beskrivelser af, hvornår man må udføre det ene arbejde og ikke det andet.

For du kan være uddannet VVS’er og har tilladelse til at lave autoriseret VVS-arbejde, men så kan det være, at du mener, du også har forstand på at lægge nogle rør ned med vand i, som en specialist i form af en rørlægger egentlig burde lave.

Det er her, du skal være den kyndige ude hos kunden og forklare, hvad der er en del af dine beføjelser, og hvad du især ikke må lave.

Det kan jo skam godt være fristende at forklare kunden, at man har evnerne – og det har man måske til at lægge de rør – men så bliver det ikke en autoriseret installation.

Kunden er nok glad for, at du er ude at arbejde hos vedkommende, så der er pludselig tale om den ene fugl i hånden versus at skulle vente på en anden fugl, der kommer og fuldender arbejdet senere – og hvem gider glo på noget halvfærdigt længere end højst nødvendigt?

Derfor skal du forklare kunden, at du i praksis godt kan gøre det, men at du sådan set ikke må – og at det kan få konsekvenser for kunden senere.

Med ærlighed leverer man den bedste service.

More articles