En blikkenslager skal huske at passe på sig selv

04 juni 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er flere årsager til, hvorfor en blikkenslager kan komme til at slække på sikkerheden.

Årsagen kan blandt andet være, at det stadig er noget af et macho-miljø, man begår sig i som blikkenslager, hvor man gerne vil se lidt sej ud uden at være dækket til fra top til tå med beskyttelse.

Man kan mene, at alt det beskyttelsesudstyr kommer i vejen for ens arbejde, og man ikke har føling med, hvad man reelt lavet.

Desuden ser man det jo også ske, at en blikkenslager, lad os sige det en en blikkenslager i århus, der er kommet godt i gang med sit arbejde, og så kommer vedkommende i tanke om, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er glemt nede i bilen, der holder flere etager nede.

Så kan det ske, at vedkommende arbejder videre, fordi man trods alt har sikkerhedsudstyret til at lave et godt nok arbejde, mens man slækker på ens egen sikkerhed.

Det er en rigtig grel prioritering.

Måske føler man sig også så rutineret i et given arbejde, at man ikke mener, man har brug for sikkerhedsudstyret til sig selv, fordi man har gjort det så mange gange før.

Men det er netop set mange gange før, at når man arbejder på autopilot, så glemmer man, hvad man laver, så man overser noget vigtigt, fordi man lige bliver distraheret eller holder en hurtig pause og ikke lige tænker over, hvor langt man er nået.

Nu er det ikke en elektrikers arbejde, hvor man kan få stød ved en forkert handling, men en blikkenslager kan også komme til at udsætte sig for diverse situationer, der kan være farlige, hvorfor det er nødvendigt at beskytte sig korrekt.

Det er ikke kun for, at man nødigt skulle komme til at få en skade på kroppen, så man må stoppe at blive på arbejdsmarkedet, men i lige så høj grad, fordi man gerne skal komme helskindet hjem hver dag til familie og venner.

Flere Nyheder