E-cigaretter i en brydningstid

16 maj 2018 Anders Lundtang Hansen
E-cigaretter i en brydningstid

Kan du huske de dage, hvor man høfligt spurgte sin sidepartner til middagen eller passageren ved siden af sig i bussen, om det var i orden, at man tillod sig at ryge en cigaret?

Når vi nu om dage er nået til den konklusion, at cigaretter er skadelige for helbredet, og at man aldrig kunne finde på at introducere et lignende produkt på markedet i dag, så er det næsten galimatias at forestille sig de ovennævnte scenarier.

Desværre ligger de oplevelser ikke så mange årtier tilbage, og lovgivningen har da også sørget for, at rygning mere eller mindre er blevet en privatsag, som ethvert individ selv må påtage sig uden at genere andre med blandt andet passiv rygning.
Et forsigtigt gæt for fremtidens tilstand med rygning skal herfra lyde, at cigaretter og andre tobaksvarer kommer til at koste rigtig meget mere, end de allerede gør, og at det næsten bliver forbudt at ryge nogle som helst steder – endda hjemme hos sig selv.

Det efterlader dog stadig en masse mennesker, der via mange års rygning eller nyligt introduktion til cigaretter og lignende, ikke kan holde op med at ryge, da rygning udover at være sundhedsskadelig også er ekstrem vanedannende.

Heldigvis er der kommet et moderne alternativ, der hedder at dampe, hvor man kan finde mange forskellige e-cigaretter med gode evæske tilbud, der varierer i mange slags smags-varianter, og så er der ikke de samme lugtgener forbundet med e-cigaretter, som man oplever det med den mere genkendelige form for rygning.

Udover at være markant mindre vanedannende, så er det også virkelig meget mindre sundhedsskadelig at dampe, derfor er det den optimale løsning for personer, der vil mindske rygningsforbruget – eller helt komme det til livs – og samtidig genere andre mest muligt.

Nogle gange bliver e-cigaretter sammenlignet med tobakscigaretter, men verden ville være et meget bedre sted, hvis man spurgte sin sidepartner om tilladelse til at dampe end at ryge tobak.

Flere Nyheder