Din lokale bedemand kan hjælpe med bisættelse og begravelse

17 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når man mister et nært familiemedlem eller en kær, gammel ven, kan man nærmest føle sig ganske handlingslammet af sorg og savn. Det gør ondt at miste – og oven i sorgen skal man samtidig tage stilling til en masse ting. Boet efter den afdøde skal afvikles, der er med garanti en masse løse ender, som skal samles, og så skal selve begravelsen eller bisættelsen arrangeres.

Alt dette skal helst ske inden for de første fjorten dage efter dødsfaldet – altså i den periode, hvor man som efterlevende er allerhårdest ramt. Og derfor kan det godt betale sig at søge hjælp hos professionelle fagpersoner, som er uddannet inden for – og har stor erfaring med – at hjælpe i forbindelse med begravelse og bisættelse.

Få hjælp til begravelses eller bisættelses arrangementet hos en dygtig bedemand

De forskellige opgaver i forbindelse med fordeling af arv og gæld samt vurdering og tømning af dødsbo er som regel et job for advokater og marskandisere. Men den del af arbejder, som handler om at arrangere en værdig afsked i form af en begravelse eller en bisættelse bør du overlade til en autoriseret bedemand.

Bedemanden kan hjælpe med alt fra det indledende ligsyn – hvis den afdøde for eksempel er død i sit eget hjem, skal bedemanden tilkaldes hurtigst muligt – over anskaffelse af ligklæder, kiste og eventuel urne til foranstaltning af mindehøjtidelighed, reception eller gravøl på den lokale kro eller byensforsamlingshus.

Det er også bedemanden, som tager kontakt til det lokale kirkekontor i det sogn, hvor den afdøde har haft til huse, og laver aftalen for begravelsen eller for bisættelsen. De fleste bedemænd kan ydermere være behjælpelige med at arrangere begravelser i humanistisk / ateistisk regi eller inden for andre trosretninger.

Du bør altid vælge en bedemand, som er registreret hos Danske Bedemænd. Kontakt Krabbes bedemandsforretning, hvis du ønsker hjælp til begravelse eller bisættelse i Lemvig – læs mere på https://www.krabbes.dk/ 

More articles