Det er ikke nemt at tjekke din undervogn, men med hjælp kan det sagtens lade sig gøre

26 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Tiden er kommet til, at du skal have tjekket din undervogn efter i sømmene, så du kører bilen ind i garagen til dette arbejde, eller hvis det er en sommerdag, så lader du bilen være i indkørslen, så du kan klare tjansen derfra og nyde det gode vejr imens.

Så giver du sådan et bræt med hjul under, som man også kalder en “hund” til at lægge dig selv på og skubbe dig indunder bilen, selvom du ellers plejer at bruge denne hund til at transportere ting rundt med på en lettere måde.

Men mange mennesker bliver faktisk ramt af en smule klaustrofobi over at være så tæt nede mellem jorden og en tung maskine over en.

Andre begynder at få en irrationel frygt med, at bilen måske falder sammen over en, så man ender sine dage der, eller man begynder at tænke på, om bremsen nu egentlig var trukket godt nok, og var der ikke noget med, at din indkørsel hældte en smule?

Selvfølgelig er dette sjældne problemer, der opstår, men det kan være svært at koncentrere sig om det reelle arbejde, når man ligger dernede og er bange.

Hvor ville det bare være meget nemmere, hvis man havde en løftekran af den slags, man kunne køre sin bil op på og få den løftet; eller man måske ligefrem havde en smøregrav, som man kunne gå ned i og være helt i sikkerhed.

Den slags har de færreste mennesker dog brug for, så derfor findes man ofte den slags hos automekanikerne, og de fleste steder har enten den ene eller begge dele, det kunne jo for eksempel være i Jylland, hvor de er vilde med at rode med biler, og så kunne man da endnu mere specifikt få rustbeskyttelse i Struer til ens undervogn, nu man har afleveret bilen hos mekanikeren i stedet for at få tjekket op på den undervogn.

More articles