Der kommer også flere dyr til

20 maj 2022 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Der er en kategori, som man ikke så tit tænker på, når man snakker om dyr.

Vi har meget fokus på dem, som der er der nu, om det er de farlige løver eller søde hundehvalpe med hundetegn, der er hjemmets kæledyr.

Der bliver dog talt lidt om de dyr, der er døde og ikke findes længere, og her mener vi hele racer, der er uddøde.

Forskerne er meget interesseret i, om det er muligt at genskabe nogle af disse mastodonter og endda mindre størrelser, hvor man kan spørge sig selv, om man har overvejet, om de kan holde til at leve i vores hverdag, og hvor det etiske er i at lege Gud?

Men så er der faktisk en helt anden kategori, som vi ikke så tit snakker om: De dyrearter der kommer til i fremtiden.

Dyr

Der vil opstå dyr, vi aldrig har set før

Darwin havde jo ret i, at de dyr, der klarer sig bedst, er dem, som der kan tilpasse sig deres omgivelser i forhold til temperaturer og bytte.

Arterne udvikler sig, de forgrener sig, og pludselig har man en helt ny art, som der ikke er set før!

Man skal være ret så religiøs for at tro, at dyr bare er opstået af det rene ingenting i Guds perfekte billede, for så ville dyrene jo ikke have en jordisk chance for at vide, om de kunne overleve – det handler simpelthen om prægning.

Og vi og alle de andre dyr skal jo tilpasse os, som omgivelserne forandrer sig.

Det sker ikke lige fra den ene dag til den anden, men vi er udstyret til at overleve, også hvis det kræver, at vi udvikler os.

Det bliver spændende at se, hvad fremtiden kan frembringe på den bekostning, når vi mennesker og alle de andre dyr skal tilpasse os.

Flere Nyheder