Bliv skarp på print produktion med InDesign kurser

10 marts 2020 Astrid Pedersen

editorial

Forestår du i dit daglige arbejde udvikling af grafik til brug på web eller i tryksager? Har du ind til videre brugt Adobe photoshop eller lignende program til opgaven, og føler du ikke, at dette er helt velegnet til denne type arbejde? Så har du helt ret. Adobe Photoshop er primært et foto redigerings program. Du kan godt bruge det til at fremstille pdf’er og lignende, men der findes applikationer, som er specialiseret i netop opsætning af tekst og grafik samt fremstilling af print egnet materiale. Og blandt disse finder vi Adobe InDesign.

Hvad er Adobe InDesign?

Adobe InDesign er en del af Adobe Creative Suite, og følger som regel med når du tegner abonnement på Adobe Creative Cloud. Lige som Adobe Photoshop indeholder funktionalitet, som er målrettet billedredigering, og Adobe Illustrator er perfekt når du eksempelvis skal designe logoer eller fremstille vektor grafik, er Adobe InDesign et fremragende program indeholdende alle de redskaber som er nødvendige i forbindelse med produktion af brochurer, pjecer, flyers, plakater og andre tryksager – sågar hele kataloger eller bøger.

Adobe InDesign kan desuden håndtere forskellige output formater, hvilket er praktisk, når du arbejde med et trykkeri. Et sådant har typisk særlige ønsker til pdf formatet, når du skal have fremstillet en tryksag hos dem. Det kan for eksempel være i forhold til skæremærker eller bleed marks, farvepalette og lignende.

Mange trykkerier fremsender således indstillingerne til det optimale print format i en fil, som Adobe InDesign kan læse – og dermed kan du eksportere din tryksag i nøjagtig det output format, som trykkeriet eller print shoppen efterspørger.

Hvor kan jeg lære mere om hvordan Adobe InDesign anvendes?

Hvis du ønsker at lære mere omkring de specifikke funktioner i Adobe InDesign, kan du med fordel tilmelde dig et af de mange Adobe InDesign kurser hos 4D – find dem alle på 4d.dk

Flere Nyheder