Afsøg nye grænser og prøv en ny restaurant

04 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Kender du kriterier for, hvad der skal til for at få en Michelin-stjerne på en restaurant?

Nu om dage forbinder man det jo med prestige og nogle af de bedste – og dyreste – restauranter, man kan finde i verden, hvis de har fået sådan en stjerne eller flere.

Men i gamle dage var denne Michelin-guide med stjerner egentlig til for billisternes skyld, der skulle navigere dem efter, hvor stor en indsats de skulle lægge for at besøge et spisested, når de var på farten.

For eksempel kunne en enkelt stjerne være noget, som man godt kunne køre ind at besøge, mens hele tre stjerner var værd at lægge ens rejse efter, da det simpelthen var så godt og udsøgt – og sådan gælder det stadig i dag.

Så måske kender du også det med, at når du skal ud at spise, så går du efter den restaurant, der ligger dig nærmest, og hvis du virkelig skal hen at udfordre dig selv, så vælger du en, hvor du heller ikke skal rejse så langt for at komme dertil – du vil jo gerne hjem igen samme dag.

Er du ude at rejse, så går man ofte efter de samme kriterier, at man gerne vil skulle tilbagelægge så kort afstand som muligt for at komme ud at spise, så man let kan komme retur igen.

Men hvorfor ikke udfordre sig selv lidt og gøre en rejse ud af det, når man skal ud at spise og tage en chance eller gå efter en opfordring, man har hørt fra andre eller læst om?

Bor du for eksempel på Sjælland, så kunne det da være, du skulle tage en tur til Ribe med en overnatning udelukkende for at besøge http://backhaus-ribe.dk/ 

Lad restauranten være udslagsgivende for, hvor du skal hen og lad det være fokus, end at du gør rejsen til omdrejningspunktet og vælger maden derefter.

More articles