Der er mange slags mønster at vælge imellem ved stoffer

23 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man skal til at sy noget, så er man nødt til at bestemme sig for et mønster.

Selv fravalget af et mønster ender også med at blive et mønster, for så længe man begynder at så nogle tråde sammen, om det er i ens farve eller forskellige slags, så bliver det jo et mønster, om det er til at se på lang afstand eller ej.

Ellers er der jo bare tale om tråde, der ligger og er klar til at blive sammensat.

Derfor kan man ikke undgå at tage stilling til, hvad man vælger at mønstre, når man skal til at sy: og hvorfor skulle man da også sy, hvis man ikke går op i sådan noget med mønstre?

Givet, der er nogle, der bruger mere tid på teknikker til at sy, men man indtænker jo også det æstetiske, for ellers kommer det jo til at se kedeligt ud, uanset hvor god man er til at sy.

Du kan få inspiration til et mønster mange steder fra

Derfor ser man da også, at mange symaskiner har mange indlejrede mønstre til at benytte sig af, når man skal til at sy, så man ikke skal bruge lang tid på at beslutte dette, så længe man har sat over- og undertråd korrekt.

På den måde er det også blevet hurtigere at sy, som det er blevet med at høste, nu man har traktorer og majetærskere.

Men specielt sådan noget med at strikke, der leder man jo efter mønstre at gøre det efter, om man har nogle vante nogle, eller om man vil udfordre sig selv.

Mange dameblade har opskrifter til dette, og man kan også finde gamle magasiner af den slags, hvor man kan finde spændende mønstre at prøve.

Andre gange kan man jo se, hvordan andre har gjort og så efterligne dem.

More articles