Få dit flotte gulv igen med en gulvafhøvling

19 July 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er dit trægulv slidt, ridset, plettet og måske endda præget af buler og dybe skrammer? Så kan det sagtens være at der skal en gulvafhøvling til førend det atter bliver flot og jævnt i overfladen. Og til det formål bør du altid alliere dig med dit lokale gulvfirma.

Hvornår er der brug for en gulvafhøvling?

Hvor mange trægulve fint kan klare sig med en gulvafslibning, er der i visse tilfælde behov for en mere invasiv procedure, også kendt sam afhøvling af gulve. Er gulvet helt intakt, og træværket gennemgående sundt og massivt, kan en gulvafslibning gøre underværker ved blot at fjerne få millimeter af den slidte overflade.

Men har gulvet været udsat for indtrængende fugt, for eksempel i forbindelse med en vandskade, kan træet have slået sig i en grad så der opstår buler og deciderede niveau forskelle i gulvet. Disse kan kun udlignes med en gulvafhøvling. En gulvafhøvling foregår nemlig, i modsætning til en gulvafslibning, ved hjælp af en valse forsynet med skarpe knivskær som skræller helt op til en halv centimeter af træværkets overflade.

På den måde kan niveau forskellene samt dybe revner og misfarvninger hurtigt elimineres. Det kræver dog for det første at gulvet er tykt nok til at kunne tåle en gulvafhøvling, og for det andet at proceduren udføres af en professionel og rutineret gulvmand. Det kan absolut ikke tilrådes at du selv forsøger dig med en gulvafhøvling, idet du kan komme til at forårsage uoprettelig skade på gulvet, som her efter må kasseres. Så få altid fat på din lokale gulvmand, som kan hjælpe dig med en grundig gulvafhøvling.

Hvem kan hjælpe med afhøvling af gulve?

DBF Gulvservice, som har mange års erfaring inden for såvel gulvafslibning og gulvafhøvling som efterbehandling af trægulve, vil altid kunne hjælpe dig med afhøvling af gulve på Sjælland. Læs mere på dbf-gulvservice.dk

More articles