3 tips til gravide

20 January 2022 Steffen Petersen

editorial

Hvis du går med et ønske om at blive gravid, eller du måske allerede er det, så kan det være forvirrende at finde ud af, hvad man må, og ikke må. Du har sikkert også søgt på nettet efter regler og råd, men flere siger noget forskelligt. Det vigtigste er dog, at du følger din mavefornemmelse. Hvis du nu alligevel godt kunne bruge et par råd, så har vi lavet en liste med tre simple råd, der kan hjælpe dig godt i gennem din graviditet. 

kønsscanning

Spis godt

Det er vigtigt, at du ikke går, og er sulten for meget. Spis til du er mæt, og sørg altid for at have en masse snacks i tasken, når du skal ud. Det er også en god ide, at spise varieret, så baby for en masse næring. Undgå for meget koffein og rå fisk. På nettet kan du se mere om, hvilke fødevarer du helst skal undgå under din graviditet. 

Scanninger

Som gravid får man tilbudt to gratis scanninger. Du kan dog sagtens købe flere scanninger, hvis du gerne vil se mere til baby i maven. Den første scanning du får tilbudt, er nakkefoldsscanningen. Du kan vælge at få kønnet at vide til den anden scanning, eller du kan besøge en privatklinik og få en kønsscanning, hvis du vil vide det noget før. Du kan også vælge at vente til baby er født, hvis du gerne vil have det som en overraskelse. 

Fødselsforberedelse

Hvis du er en af dem, der stresser lidt over fødslen, så kan det være en god ide, at forberede dig. Du kan tilmelde dig undervisning i fødselsforberedelse, så du og din partner kan blive klar til fødslen. Til fødselsforberedelse lærer du alt, der er værd at vide, for at du kan føle dig tilpas under og efter fødslen. Du kan både komme til virtuel- eller fysisk fødselsforberedelse.  

More articles